Vlogger Bryan Vandebeek leest voor uit mijn bundel Troebel

Ik blijf het prachtig vinden wat mijn schrijfsels soms met mensen kunnen doen. Zoals Bryan Vandebeek, die het in zijn vlog over mijn poëziebundel Troebel heeft en twee gedichten voorleest.

Leuk ook om te zien dat hij ‘Troebel’ en ‘Brandlijn’ uitkiest. Het gedicht Brandlijn schreef ik in opdracht van het online literair magazine De Vallei, bij een aquarel van Liliane Goossens. Hoewel het gedicht me zelf ontroert – ja, dat lijkt wellicht vreemd of verwaand of weet ik veel wat, maar ik word vaak oprecht ontroerd door mijn eigen werk, zeker als ik het voorlees, ik wijd het maar aan het feit dat die gedichten echt uit mijn hart komen – was ik bang dat het niemand anders zou raken en dat het gedicht niet in mijn bundel thuishoorde. Na lang twijfelen nam ik het toch op en nu krijg ik van veel mensen de reactie dat Brandlijn een van hun favorieten is. Zo ook voor Bryan, dus. Helemaal leuk, natuurlijk!

Knap voorgelezen, Bryan, en bedankt voor dit mooie eerbetoon, waar ik echt even stil van word.

Ik zou zeggen, ga zeker eens op zijn Youtube-kanaal kijken, want deze jongeman leest er nog prachtig uit andere boeken voor en deelt ook heel persoonlijke zaken. Heel open en eerlijk. Mooi!

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: