Poppenspel

Vanavond ben ik nar
in een bizar poppenspel

praat luider
met elke teug
knikt mijn publiek
me enthousiaster toe.  

Me verstaan doen ze
al lang niet meer.

Laat ons dansen naast de maat
de valse noten niet horen en roepen
met schor gezopen kelen
dat het een feest is, dit leven.

Vertel me verhalen
die ik morgen ben vergeten
over mensen die ik niet ken.  

Zeg me dat ik mooi ben
ik zal je geloven.

(c) Leen Raats

20 gedichten in 20 weken

Ontvang 20 weken lang elke week een gedicht in je mailbox: de tekst, een geluidsopname waarop ik het gedicht voorlees én een uitleg bij het gedicht: hoe het ontstond, waarover het gaat, of een ander bijzonder, persoonlijk verhaal dat je meer inzicht geeft in dit gedicht.

Ontdek er hier alles over

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: