Mijn verhaal in Gierik en Nieuw Vlaams Tijdschrift

27 september 2015

Mijn kortverhaal ‘Honger is kostbaar’ staat in de herfsteditie van Gierik en Nieuw Vlaams Tijdschrift, een van de meest toonaangevende literaire tijdschriften van de Lage Landen.

Toen ik in december 2014 op een sombere decemberavond uit het raam keek, zag ik plots sneeuwvlokken vallen. Ik nam een notitieblok en schreef: ‘De sneeuw viel met dikke vlokken uit de lucht. Vederlicht, en tegelijkertijd meedogenloos.’

Daarmee was mijn verhaal ‘Honger is kostbaar’ geboren, al wist ik dat toen nog niet. Ik begon te schrijven en bleef schrijven. Toen duidelijk werd dat het een verhaal over de strijd van een jong meisje met anorexia zou worden, deed ik de nodige research over deze eetstoornis. Zo kwam ik op een zogenaamd pro-anafora terecht: mensen die elkaar aanmoedigen om zo weinig mogelijk te eten en elkaar hier allerlei trucjes voor aanreiken. Ik was geschokt door wat ik las. Het werd plots een verhaal dat moest geschreven worden.

Ik stuurde het verhaal naar de redactie van Gierik-Nvt, die meteen positief reageerden. Omdat de volgende edities van het tijdschrift al waren volgeboekt, was het een jaartje (on)geduldig wachten tot mijn verhaal gepubliceerd werd.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: