Tweede prijs Ward Ruyslinck-Prijs

In 2015 viel ik in de prijzen bij de Ward Ruyslinck-prijs voor kortverhalen. In een voormalige brouwerij in het Vlaams-Brabantse Perk kreeg ik de tweede prijs overhandigd van schrijfster en kunstenares Monika Macken (Wards weduwe) en bestseller-auteur Stan Lauryssens voor mijn kortverhaal ‘Piece of my heart’, dat ik ondertussen publiceerde in mijn bundel ‘Vloedlijn’.

Piece of my heart

Op een dag besloot ik dat ik Janis Joplin wilde zijn. Neen, ik wilde niet als Janis Joplin zijn, ik wilde Janis Joplin zijn.

  Er waren enkele problemen. Ik kon niet zingen. Mijn haar groeide niet zo goed. Ik was nu eenmaal niet Janis Joplin, omdat ik al iemand anders was.
 
Maar mijn moeder zei altijd dat ik alles kon wat ik maar wilde, als ik er maar hard genoeg voor werkte. Dus kocht ik een pruik, broeken met wijde pijpen en bloesjes met kleurrijke prints. Na lang zoeken vond ik een zonnebril met grote, ronde glazen zoals Janis op de cover van haar In Concert-lp. Ik nam zanglessen. Het duurde even voor ik die typerende zangstijl onder de knie kreeg. Op een dag stond ik Summertime te zingen voor de spiegel op het toilet van mijn werk, toen het tot me doordrong: het was gelukt.

Ik was Janis Joplin geworden.

Tijdens de karaokeavond die elke laatste vrijdag van de maand in café Onder den Toren doorging, greep ik mijn kans. Het publiek – bestaande uit een twintigtal vaste stamgasten – ging uit haar dak. Ze vroegen om nog een nummer. En nog een. Ik gaf hen met plezier wat ze wilden.

Ik was dan wel een wereldster, ik had nooit mijn connectie met de man in de straat verloren.

De rest van het verhaal lezen? Dat kan. Door Vloedlijn te kopen.
Ja, dat lijkt wat gemeen. Maar he, ik verkoop die bundel dus wel super goedkoop en stuur hem persoonlijk naar je op. Gesigneerd en al. En je betaalt niet eens verzendkosten. How do you like me now?

Ontdek hier hoe je Vloedlijn snel, eenvoudig en tot genoegdoening van zowel jezelf als mij bestelt.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: