Kort en goed

“Ik denk weleens dat ik gewoon te veel van het leven verwacht. Wanneer ik de brievenbus open, hoop ik stiekem dat daar die ene brief ligt die mijn hele leven verandert. Het is een brief die waarschijnlijk nooit komt. Toch blijf ik hem verwachten.”

Aan het woord is Treesje, 29 jaar, geboren op de rechteroever van de Schelde en hoofdpersonage van mijn flitsverhaal ‘Tocht’ waarmee ik een gooi deed naar de A.L. Snijdersprijs voor zeer korte verhalen.

Wel, beste Treesje, brievenbussen lossen niet altijd hun eeuwige, vage belofte in, maar vandaag vond ik tussen de facturen en reclamefolders een wel heel bijzonder pakketje: het boek Kort & Goed, met daarin de 22 beste inzendingen voor die eerder genoemde A.L. Snijdersprijs, waaronder ook mijn ‘Tocht’. Een verzorgde uitgave waarin de lezer getrakteerd wordt op heel wat literaire tapas: verhalen van minder dan 220 woorden die de lezer desondanks – of is het net dankzij? – hun beperkte lengte meteen naar de keel grijpen.

Want vergis je niet: het kortverhaal is niet het kleine broertje van de roman, maar een genre op zich. Dat bewijst dit boek nog maar eens.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d