Interview in Meander Magazine

Kort nadat ik de derde prijs behaalde in De Gedichtenwedstrijd, werd ik gecontacteerd door een redactielid van Meander, een online magazine voor poëzie. Of ze me mochten interviewen. Natuurlijk mocht dat. Het resultaat staat nu online en kan je hier lezen.

Het werd een gesprek over poëzie schrijven, schrijfwedstrijden, inspiratie, de wereld willen veranderen en mijn ongezonde obsessie voor muziek.

Een citaat uit het interview:

“Ik ben al van kinds af aan vrij obsessief met muziek bezig, als luisteraar dan. Via mijn vader maakte ik al heel vroeg kennis met Led Zeppelin, Black Sabbath, Johnny Cash, Janis Joplin, Deep Purple en oude, krakende bluesplaten met een warm geluid, van grootheden als Robert Johnson en Big Bill Broonzy. De muziek waar mijn leeftijdgenoten naar luisterden, boeide me slechts matig, ik dook liever de platenkast van mijn vader in. Muziek is voor mij onmisbaar als zuurstof. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik muziek op zet. Ik heb ook een platenspeler en cd-speler op mijn werkkamer en zet regelmatig muziek op tijdens het schrijven.

Natuurlijk is mijn smaak nu veel breder geworden, van de meest obscure blues tot undergroud metal en punk. Die muziek sijpelt mijn werk binnen, zowel naar inhoud als vorm. Metrum en ritme bepalen mee mijn poëzie, ik lees het ook altijd hardop voor en als niet goed klinkt, weet ik dat ik moet herschrijven. Ik gebruik veel halfrijm. Vroeger onbewust, tegenwoordig zet ik er vaak bewust op in.”

Lees hier verder

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: