Mijn gedicht ‘Ademruimte’ in Treinstapper 4

Toen coördinatoren Cathy De Gusseme en Jan Thys me ongeveer een jaar geleden contacteerden met de vraag of ze mijn gedicht ‘Ademruimte’ mochten gebruiken voor hun publicatie Treinstapper 4, was ik meteen enthousiast.

Treinstapper is een reeks publicaties van de Grote Routepaden, die wit-rode markeringen die je doorheen heel België tegenkomt langs wandelpaden en trage wegen. Dit zijn langeafstandswandelingen die niet lusvormig zijn. Maar met de Treinstapper volg je deze paden van treinstation naar treinstation. Zo geraak je altijd weer thuis.

In dit boekje staan tien routes, met uitleg over wat er onderweg te zien is. Elke route begint met een gedicht. Ik vertoef in het goede gezelschap van Herman de Coninck, Miriam Van Hee, Bert Deben, Philip Hoorne, Tom Marien, Geert De Kockere en Thomas Goyvaerts.

Eigenlijk schreef ik het gedicht voor het gebied Tommelen in Hasselt, op vraag van Natuurpunt Hasselt-Zonhoven, maar uiteindelijk belandde het bij de route Gent-Dampoort-Wetteren. De foto verraadt in elk geval dat het gebied als twee druppels poelwater op Tommelen lijkt. Ik denk dat ik er deze zomer maar eens op uit moet trekken…

Omdat ik zelf een groot natuurliefhebber en fervent wandelaar ben, en me al meermaals door de rood-witte (en rood-gele van de Streek GR Haspengouw) pijltjes liet leiden, ben ik heel blij dat ik hier deel van mag uitmaken.

De knappe vormgeving is van de hand van Wim Vandamme. Dat is meteen ook een van de crowdfunders van mijn roman Solitaire Bomen.

Ademruimte maakt overigens ook deel uit van de digitale poëzieroute die ik speciaal voor Tommelen maakte én van mijn digitale bundel Cumulus.

Ademruimte van Leen Raats in treinstapper 4
Treinstapper 4

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: