Lesmap voor jeugdboekenmaand

In februari kreeg ik een mail van Creatief Schrijven. Of ik mee wilde werken aan een gratis lesmap voor Iedereen Leest, naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand. En of ik dat wilde! Tot mijn grote vreugde kreeg ik ook alle vrijheid om dit zelf in te vullen.

Ik besloot om het thema geluk vanuit een andere invalshoek te benaderen. Met ‘Van kriebels in je keel naar schrijfkriebels’ daag ik kinderen (en hun leerkrachten) uit om net eens stil te staan bij dingen waar ze het een beetje (of heel) moeilijk mee hebben. Het is namelijk mijn overtuiging dat hoe we omgaan met tegenslagen en de minder leuke kanten van het leven, veel meer invloed op ons geluk heeft dan die dingen die we wel leuk vinden.

Samen met Celine Free van Creatief Schrijven Jong bokste ik op enkele dagen tijd deze lesmap in elkaar. Annelies Jacobs zorgde voor sfeervolle tekeningen. Met veel passie, liefde en een vlotte samenwerking kwam een product tot stand dat hopelijk heel wat kriebels in keeltjes wegneemt en veel schrijfkriebels teweegbrengt.

Kijk, daar word ik dan weer gelukkig van.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d