Mijn gedicht ‘Wintergasten’ in de Gedichtenstraat in Zelem

Het moet al zo ongeveer de tiende keer zijn dat ik mee mag doen met Gedichtenstraat, een project in Zelem getrokken door enkele enthousiaste bewoners van de Karestraat. Elk jaar hangen ze gedichten op in de straat voor buurtbewoners en andere liefhebbers, steeds in het thema van de Gedichtendag. Dit jaar is het thema natuur en is het mijn gedicht ‘Wintergasten’ dat je ter plekke kan lezen.

Nog tot eind februari kan je de Gedichtenstraat gratis bezoeken. Je kan de werken ook nalezen in een poëziebundel, die te koop is bij initiatiefneemster Alice Ponsaerts: aliceponsaerts@gmail.com

HALEN
Maandag 31 januari 2022 om 08:36

Naar aanleiding van Gedichtendag is de Karestraat in Zelem (Halen) omgetoverd tot Gedichtenstraat. Over de hele lengte van de straat vind je poëzie rond het thema van Gedichtendag dit jaar: natuur. “Dat thema vormt een bijzondere inspiratiebron voor auteurs”, vertelt Alice Ponsaerts, de drijvende kracht achter het initiatief. “Humoristisch en leuk, maar ook ernstig. In totaal hebben 30 auteurs werk ingezonden. Ze komen uit heel Vlaanderen, Wallonië ook en uit Nederland, zelfs van Friesland. De eigen regio is goed vertegenwoordigd met namen als Edith Oeyen uit Beringen, Leen Raats uit Hasselt en Johan De Graeve uit Herk-de-Stad. In totaal vallen er in de straat 49 gedichten te lezen”. De Gedichtenstraat is tot einde februari vrij te bezoeken. Bij de Gedichtenstraat hoort een poëziebundel met alle werken, die te koop is bij Alice Ponsaerts, tel. 013/44.32.41, e-mail: aliceponsaerts@gmail.com. Lw
 
https://www.hbvl.be/cnt/dmf20220131_95610700

WINTERGASTEN 

Wie op de lente wacht
mist het: naakte kruinen
rond kaalgeplukte velden

waar zelfs kauwen niets
meer te zoeken hebben

op dagen waarop het niet
echt licht lijkt te worden.  

Grillig gevormde vingers
van broos bevroren hout
een laagje vernis op elke tak.

Brandganzen die overvliegen
door een lucht van staal
wintergasten op doorreis.  

Gras dat onder je schoenen kraakt.
De breekbare stilte van ijs.

En hoe de kou steeds verder
onder onze dunne huiden kruipt.

(c) Leen Raats

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: