Eervolle vermelding voor mijn gedicht ‘Stroming’

Elk jaar organiseert Marnixring De Vlaschaard, in samenwerking met de gemeenten Zwevegem en Avelgem, Poëziecentrum en Creatief Schrijven een poëziewedstrijd. Het winnende gedicht wordt vereeuwigd langs het poëziepad tussen beide gemeenten. Mijn gedicht ‘Stroming’ kaapte een eervolle vermelding in de wacht en staat dan ook in de gelegenheidsbundel.

Stroming

Diep landinwaarts verliezen we
het oneindige van de zee
al snel uit het oog.

Vandaag volg ik rivieren
die genadeloos op hun einde afstevenen

draag verdriet als een oude rugzak
die zich schikte naar de kromming
van mijn rug en een glimlach
die de mijne niet is.

Ik loop tot mijn schaduw
die van bomen raakt
in een wind die strak

uit het noordoosten
nooit mijn kant op waait.

Het is de onrust die me drijft.

In een land van duizend bergen
zoek ik naar een dal.

(c) Leen Raats

20 gedichten in 20 weken

Ontvang 20 weken lang elke week een gedicht in je mailbox: de tekst, een geluidsopname waarop ik het gedicht voorlees én een uitleg bij het gedicht: hoe het ontstond, waarover het gaat, of een ander bijzonder, persoonlijk verhaal dat je meer inzicht geeft in dit gedicht.

Ontdek er hier alles over

5 gedachten over “Eervolle vermelding voor mijn gedicht ‘Stroming’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d