Poëzieroute in Tommelen (Hasselt)

Op vraag van Natuurpunt Hasselt-Zonhoven maakte ik een digitale poëzieroute in natuurgebied Tommelen. Ik schreef drie gedichten over dit bijzondere gebied en wat dit landschap in me losmaakt.

Je kan de route hier bekijken en de poëzie beluisteren (en lezen), maar het is natuurlijk veel leuker om dat ter plekke te doen. Als je de Izi Travel app op voorhand even downloadt en hem opent wanneer je naar Tommelen trekt, begin ik op drie plekken spontaan voor te lezen. 😉

Tommelen is een natuurgebied in Hasselt, op een boogscheut van het station. Centraal in het mooie stukje natuur ligt een weide met 122 ‘kraters’, die herinneren aan een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog met het station van Hasselt als doel.

Die ‘oorlogswonden’ liepen vol water en vormen nu geboortepoelen voor kikkers, padden en salamanders – waaronder de zeldzame kamsalamander, ook wel ‘waterdraakje’ genoemd.

Schrijf je zelf poëzie en wil je hier nog beter in worden? Bekijk dan zeker eens mijn e-book ‘Schrijf belachelijk goede gedichten’.

20 gedichten in 20 weken

Ontvang 20 weken lang elke week een gedicht in je mailbox: de tekst, een geluidsopname waarop ik het gedicht voorlees én een uitleg bij het gedicht: hoe het ontstond, waarover het gaat, of een ander bijzonder, persoonlijk verhaal dat je meer inzicht geeft in dit gedicht.

Ontdek er hier alles over

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: