Lovende review NBD Biblion

‘Een uiterst leesbare en doorvoelde psychologische coming of age-roman‘, zo omschrijft de recensent van de Nederlandse organisatie NBD Biblion, die recensies voor bibliotheken schrijft, mijn roman ‘De schade beperken.’ Lees hier de hele review.

Deze debuutroman van de Vlaamse auteur Leen Raats (1984) volgt de vriendschap van twee vrouwen vanaf hun middelbareschooltijd totdat ze allebei in de dertig zijn. Wil en Elke beginnen als rebelse pubers met een voorliefde voor heavy metal en delen elkaars geheimen, maar wanneer ze ouder worden, beginnen ze uit elkaar te groeien.

Daarbij volgen we vooral het perspectief van Wil, die probeert haar leven op orde te krijgen, met een eigen woning, een baan en een regelmatiger leven. Elke daarentegen blijft hangen in nihilisme en alcohol en wanneer ze bij Wil intrekt, ontstaan er conflicten. Bovendien is Elke inmiddels bevallen van een dochter over wier voogdij ze een verwoede strijd met de vader voert.

Een zeer boeiend thema wordt op interessante wijze uitgewerkt, met flashbacks die regelmatig de tegenwoordige tijdlijn doorbreken zonder dat het verhaal moeilijk te volgen wordt. Een uiterst leesbare en doorvoelde psychologische coming of age-roman.

Elk hoofdstuk begint met een stuk tekst uit een rocknummer, vandaar ‘roman met soundtrack’, met achterin een lijst van de nummers.

– C.C. Oliemans, recensent NBD Biblion

Ontdek hier alles over mijn roman De schade beperken

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: