Opvliegend stof

Ik ben bang van zinvol geweld
opvliegend stof en mensen
die zonder reden vriendelijk zijn

dus drink ik vaak
niets en soms alles
praat te snel
mijn mond voorbij

heb altijd wel iets te vertellen
van relatief wereldbelang.

Ik ben niet meer
dan de som
van mijn delen

verlies weleens
de weg maar vind
steeds een reden
om door te gaan.

Zelfs in mijn slaap
ben ik klaarwakker.


(c) Leen Raats

Dit gedicht staat in mijn bundel Troebel, poëzie voor windstille dagen.

20 gedichten in 20 weken

Ontvang 20 weken lang elke week een gedicht in je mailbox: de tekst, een geluidsopname waarop ik het gedicht voorlees én een uitleg bij het gedicht: hoe het ontstond, waarover het gaat, of een ander bijzonder, persoonlijk verhaal dat je meer inzicht geeft in dit gedicht.

Ontdek er hier alles over

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d