Net verloren van Peter Verhelst

13 november 2017

Een tijdje geleden schreef ik, op vraag van schrijfster/kunstenares Monika Macken, een gedicht bij een aquarel van Liliane Goossens voor het online literair tijdschrift De Vallei. Dat gedicht werd genomineerd voor de Melopee-poëzieprijs, een wedstrijd die elk jaar een gedicht bekroont dat werd gepubliceerd in een literair tijdschrift.

Andere genomineerden waren onder meer Ingmar Heytze, Anna Enquist, Erik Spinoy, Peter Verhelst en Joke Van Leeuwen. Samen met hen was ik uitgenodigd om voor te lezen op de prijsuitreiking in de kerk van Laarne.

Uiteindelijk ging de hoofdprijs naar dichter/romancier Peter Verhelst, die eerder o.a. de Herman De Coninckprijs, De Gouden Uil en de Vlaamse Cultuurprijs won.

BRANDLIJN

hier sta ik aan de rand
van een zomerdag. adem rood
zoek houvast

meer is het niet. een kind
dat ik was. vond geen schelpen
maar gebroken glas

komt de wind
dan zal ik zwerven
in een bries die vleugels gaf

valt de avond
dan zal ik zalven
wat in me schemert, wat met mij barst

breekt de nacht aan
dan zal ik zwijgen
koel als een meer, diep als een graf

hier sta ik aan de rand
van een zomerdag

(c) Leen RaatsHet werk van Liliane Goossens werd opgemerkt in binnen- en buitenland. Haar kunstwerken zijn – terecht! – regelmatig in tentoonstellingen te bezichtigen.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d