Reviews van De Schade Beperken

Dit is wat mensen zoal te vertellen hebben over mijn roman.

NBD Biblion

“Een zeer boeiend thema wordt op interessante wijze uitgewerkt, met flashbacks die regelmatig de tegenwoordige tijdlijn doorbreken, zonder dat het verhaal moeilijk te volgen wordt. Een uiterst leesbare en doorvoelde psychologische coming of age-roman.” – C.C. Oliemans

Op Hebban

“Twee vrouwen, twee vriendinnen ondanks dat er heel veel spanningen tussen hen zijn. Het verhaal start in de gevangenis waar de ene de andere bezoekt, een eerste statement. De lezer weet al snel wat hij of zij allemaal kan verwachten. Er komen nog andere personages aan bod, maar zij krijgen vooral een bijrol toegewezen. Wil en Elke weten telkens de hoofdrol op te eisen. Een rauw verhaal, zonder franjes, niks opgeklopt of verbloemd, maar eerlijk zoals het leven is. Geen helden noch heldendaden, maar handelingen, goed of juist verkeerd, waarin we ons allemaal wel een beetje herkennen als we eerlijk zijn, Chapeau!” – Erik Persoons

“Vlot geschreven boek over een hechte vriendschap tussen twee vrouwen.
Een boek met een soundtrack, vond ik heel origineel. Heel graag gelezen. Naar mijn gevoel een echt vrouwenboek ;-).” – Sofie78

“Een eerlijk verhaal over een volledig uitgewerkt hoofdpersonage, zo duidelijk omschreven dat ik me haar helemaal kan voorstellen, dat ik het gevoel heb haar morgen op café tegen te kunnen komen. Even heb ik me kunnen inleven in haar leven, een stukje met haar meegeleefd. Met spijt afscheid genomen van een geweldig toffe vrouw toen het boek uit was.” – Vicky

“Ik vond het spanningsboog best goed. Vooral het begin was spannend. Ook dacht ik in het begin van het verhaal dat het een thriller was. Maar later bleek er niets van waar te zijn. Dat viel tegen. Maar alsnog werd het verhaal spannend door de situaties waarin de twee vriendinnen zich lieten meeslepen. Ook vond ik dat Elke een slechte invloed op Wil had.Dit boek verdient daarom vier sterren.” – Wirin Jewlal

“Voor een metalhead en boekenwurm als ikzelf is dit een echte voltreffer!! Ben je geen metalhead? Geen nood, dit boek kan je ook lezen zonder kennis van de metal wereld, dus laat je je er zeker niet door afschrikken maar laat je meevoeren door een vriendschap met ups, downs, bier en muziek!”- Tessa

Op bol.com

“Beklijvend boek, een ‘coming-of age’-verhaal. Het verhaal van twee vriendinnen die elkaar al lang kennen en een geschiedenis hebben. Net met deze geschiedenis maak je stapsgewijs kennis. Het werk leest vlot en blijft spannend, elke keer kom je meer en meer informatie te weten en ontrafel je het kantelpunt in hun relatie.” – vlinderke123456

“Een levendig geschreven roman, die vooral dertigers zal aanspreken, die volop in het leven staan. Elk hoofdstuk krijgt de titel van een rocksong: origineel, hedendaags, leest als een trein.
Heel leuk boek !” – Mangatiba

“Vlot geschreven, goed opgebouwde spanning. De muzikale quotes geven een beeld van de brede muzikale kennis van de schrijfster. Hopelijk volgen er nog meer romans van deze auteur.” – Wakke666

“Ik heb het verhaal met plezier gelezen. Vlot geschreven en goed uitgewerkte personages. Het boek eindigt met een kantelmoment in het leven van de twee jonge vrouwen, Wil en Elke. Mooi.” – Deganzeveer51

In metalmagazine Rock Tribune:

Op blogs

Fragment uit de blog van Christine Bonheure

“Wat is dit een overtuigend boek! Toen ik het las werd me alweer meteen duidelijk dat ik van boeken hou die geschreven zijn in een eenvoudige taal en dito schrijfstijl, over onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn.

Weg met al die teksten waar duidelijk op gezwoegd is om de beste metafoor te bedenken of het moeilijkste woord te gebruiken. Kort? Dit mooie vriendschapsverhaal is geschreven in een vlotte taal, in uiterst leesbare korte zinnen, doorspekt met grappige dialogen, originele beelden en hier en daar een tussendoorzin waardoor je even op de pauzeknop duwt. Een aanrader in het kwadraat!”

Lees hier de hele blog


Fragment uit de recensie van Piro Tess

“Het verhaal heeft twee zijden, een trieste en een positieve. Het gaat over vriendschappen, liefde, persoonlijke barricades. Over ‘dochter-moeder-vader- relaties’ tot ‘vriendinnen-relaties’. Hoe we elkaar, soms ongewild, pijn kunnen doen, terwijl we toch het beste willen voor elkaar. Hoe we, ondanks wat we doen, elkaar liefhebben en dit alles kunnen overwinnen.

Het is een zeer boeiend,’back to the basics’ verhaal, met echte plaatsen, vriendschappen, uitspraken, maar vooral, hoe we waren en hoe we kunnen zijn. Een eerlijk boek dat je moet leren kennen. Fijn om te lezen, pijnlijk eerlijk en vooral: er is heel veel moeite in gestoken.”

Lees hier de hele blog


Fragment uit de recensie van Mieke Schepens op haar blog ‘Graag Gelezen’:

“Ik las het verhaal van deze twee vrouwen en werd er tot diep in mijn ziel door geraakt. Ook was ik heel blij om te lezen hoe het verhaal eindigt. Eindigt het verhaal daar eigenlijk wel, of is het een nieuw begin?”

Lees hier de hele recensie


Wil je weleens weten of dat niet allemaal opgeklopte leugens zijn? Bestel het boek dan en oordeel vooral zelf. 😉

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: