Nieuws

Nijlpaarden eten geen vis

Nijlpaarden zijn vegetariërs. Ze gebruiken hun vlijmscherpe tanden enkel om te grazen en waterplanten naar binnen te spelen. Ja, dat weet ik zeker. Ik zocht het namelijk op. Niet uit wetenschappelijke interesse, maar voor een kortverhaal – dat verder niets met nijlpaarden te maken heeft. ‘Eten nijlpaarden vis’ is zeker niet de gekste vraag die ik ooit aan Google stelde.

lees meer

De eenzame man verovert Amerika

Het voelt nog altijd onwerkelijk. Vandaag, 10 november 2023, verscheen de nieuwe editie van 34 Orchard. Mijn verhaal ‘The Solitary Man’ (De Eenzame Man) vormt de opener van dit Amerikaans, online tijdschrift dat zichzelf terecht omschrijft als A literary journal that takes you dark places. Ook de cover is op mijn verhaal gebaseerd.

lees meer

Dusk

We met by chance and would happen to lose sight of each other one day. That was the deal. We didn't like saying goodbye.

  We were often afraid. Above all, we feared the morning. We were creatures of the night. During the day we hid in dark rooms, with the curtains closed to keep out the hot summer days. We didn’t become active until the light began to change. At dusk, we swarmed like flies over the city we called our home. We found each other. We never met on purpose. It was a small town.

Continue reading

Waarom ik een zine maak

Ik ben een punker. Sinds ik op mijn dertiende voor het eerst Johnny Rotten en Jello Biafra hoorde blèren over anarchie, sociale ongelijkheid en de misdaden van Pol Pot, was er geen weg meer terug. Dat merk je ook aan hoe ik me profileer als schrijver.

lees meer

Blaas je personages leven in met een moodboard

Zo’n anderhalf jaar lang hing dit papier boven mijn computerscherm. Dit zijn namelijk de drie belangrijkste personages van mijn roman Solitaire Bomen. Een moodboard kan helpen om je verhalen consequenter en doorleefder te maken. Dit is een voorstelling van mijn personages -  niet dat ze er letterlijk zo uitzien, maar het geeft een impressie, een sfeer van wie ze zijn en hun stijl.

lees meer

Boekentip: 2 spannende boeken van Claire Douglas

Twee spannende verhalen die weten boeien, met veel plotwendingen. De personages en de beschreven plekken zijn levensecht en ik hou van de sfeer die haar boeken oproepen. Douglas heeft geen tenenkrommende actiescènes of overdreven intriges nodig om spanning op te wekken. Haar verhalen voelen nergens ongeloofwaardig aan.

lees meer

Ik sta op de Boekenbottelarij

Op zondag 15 oktober 2023 sta ik met een boekenstand op de Boekenbottelarij. Het is alweer de derde keer dat ik deelneem aan deze markt waar je enkel schrijvers vindt die er hun eigen boeken verkopen. Een leuk, origineel en inmiddels beproefd concept. Dit jaar strijken we met 50 schrijvers neer in Leopoldsburg. Opgelet: dit jaar duurt de Boekenbottelarij het hele weekend, maar ik sta er zelf enkel op zondag.

lees meer

#Poetry

Influencers without influence are looking for
the hippest hashtags for their Tiktok videos
dancing alongside the beat of the algorithm.

Incompetent experts by experience
whose unfinished projects grow too fast like children
give TED Talks about the power of failure

with a voice like the melody
of a lonely pinball machine.

Continue reading

Boekentip: Dat beloof ik

Het is bijna eng hoe de schrijfster ons onder de huid en in het hoofd van M. doet kruipen. Hoe ze zich telkens weer probeert aan te passen aan elke nieuwe omgeving, elk nieuw huis, elke nieuwe school maar vooral: aan haar ouders. In het begin weten die de schijn nog op te houden, maar ze gaan steeds meer uit de bocht. Daardoor moeten ze wel op de vlucht blijven, telkens naar een ander dorp waar men hen niet kent.

lees meer

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑