Nieuws

Boekentip: Een gedicht is ook maar een ding

De begeestering en liefde voor poëzie, die duidelijk doorheen de hoofdstukken sijpelen, maken Een gedicht is ook maar een ding tot een must read. Echt zo’n boek om op je nachtkastje te leggen om af en toe een stukje in te lezen, dit rustig te laten bezinken en er nog even over na te denken. Net zoals een poëziebundel, dus…

lees meer

Een lancering uit de duizend

Ik had me de lancering van mijn tweede roman Solitaire Bomen niet mooier kunnen voorstellen!Het leek wel een trouwfeest: veel volk, veel drank, niets dan blije gezichten, cadeautjes. Enkel de trouwringen, de kusjesdans en de zatte nonkel ontbraken. Hoewel, die laatste... 😉

Op zaterdag 15 april zakten mensen uit heel Vlaanderen én Nederland naar Hasselt af, waar stoker Olivier Vanderlinden zijn kelderontvangstruimte in opbouw voor ons openstelde. We weten bij deze dus zeker dat de zaal 'partyproof' is!

We waren met een 80-tal mensen. Vrienden, schoonfamilie, kennissen, opdrachtgevers, nobele onbekenden... Een bont allegaartje van sympathieke medemensen met smaak voor literatuur. 😉

lees meer

Lesmap voor jeugdboekenmaand

In februari kreeg ik een mail van Creatief Schrijven. Of ik mee wilde werken aan een gratis lesmap voor Iedereen Leest, naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand. En of ik dat wilde! Tot mijn grote vreugde kreeg ik ook alle vrijheid om dit zelf in te vullen.

Ik besloot om het thema geluk vanuit een andere invalshoek te benaderen. Met 'Van kriebels in je keel naar schrijfkriebels' daag ik kinderen (en hun leerkrachten) uit om net eens stil te staan bij dingen waar ze het een beetje (of heel) moeilijk mee hebben. Het is namelijk mijn overtuiging dat hoe we omgaan met tegenslagen en de minder leuke kanten van het leven, veel meer invloed op ons geluk heeft dan die dingen die we wel leuk vinden.

lees meer

‘Ruis’ in de Karestraat

Al welgeteld tien jaar doe ik mee aan Karestraat Gedichtenstraat, een leuk initiatief van Alice Ponsaerts en haar man Julien. Elk jaar toveren ze hun straat in Zelem een maand lang om tot een Gedichtenstraat. Ook dit jaar mocht ik weer meedoen. Dit jaar was het thema vriendschap. Ik zond mijn gedicht 'Ruis' in. En dan krijg je als bedankje een boekje met de gedichten en een handgeschreven kaartje erbij en weet je weer waarom je dit allemaal doet. Zo leuk! Lees hier mijn gedicht.

lees meer

Cumulus

Ik lanceerde mijn digitale bundel Cumulus. Verwacht nog niet eerder verschenen poëzie van mijn hand, maar ook foto’s en links naar audiobestanden waarop ik de gedichten voorlees.

lees meer

Boekentip: het no-nonsense slaapboek

Waarom hechten we niet meer belang aan slaap? Deze vraagt houdt neuroloog Steven Laureys, die al meer dan 25 jaar onderzoek doet naar slaap, uit zijn… euh slaap. Toen deze ondertussen vermaarde topdokter arts in opleiding was, maakte hij op een dag van wel heel dichtbij kennis met een Brusselse vangrail. Ironisch genoeg omdat hij op dat ogenblik zijn dagjob combineerde met waaknachten in het labo waar hij het slaapgedrag van proefpersonen bestudeerde.

lees meer

Mijn meest nuttige schrijfvaardigheid? Nee kunnen zeggen

Ik heb niet genoeg tijd om te schrijven. Het is dé verzuchting die ik het meest hoor van collega-schrijvers. En van mezelf! Je wil niet weten hoe vaak ik dit de afgelopen jaren heb gezegd, gedacht en gevoeld. Het is waar. En toch is het complete bullshit. Want uiteindelijk is er maar één iemand die jou de tijd kan ‘geven’ om te schrijven, en dat is dezelfde persoon die die tijd kan ‘nemen’. Uhu, jij!

lees meer   

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑