Nieuws

Goed genomineerd is half gewonnen!

Vandaag zwaaiden mijn vriend en ik, na een zware werkweek, op een zondagochtend om 6u15 onze benen uit bed. Een autorit van meer dan twee uur voerde ons van het al twee dagen met sneeuw bedekte Limburg naar de Vlaamse Ardennen.

Twee weken geleden ontving ik namelijk een mail met heuglijk nieuws: ik ben genomineerd voor de Gedichtenwedstrijd van de stad Ronse. Helaas sleepte ik niet de eerste prijs in de wacht, maar ik ben alvast heel bij met die top drie!

Lees hier mijn gedicht, geheel in het thema 'Feest'.

De eerste twee hoofdstukken van Solitaire Bomen

Het is donker in de raamloze inkomhal. Wanneer ze de deur opent, stroomt de koude buitenlucht naar binnen.
  Gina blijft in de deuropening staan, wrijft over haar blote armen. Ze heeft nog niet geslapen en weet dat dat niet zal lukken. De eerste nacht kan ze nooit slapen. Het is al ver voorbij middernacht, maar de lucht is bijna even blauw als vanmiddag, al lijkt er een matte vernislaag overheen te liggen.

Ze zou terug naar boven kunnen gaan, onder de lakens kruipen, de minibar leegdrinken en urenlang doelloos zappen langs Amerikaanse zenders die de hele nacht documentaires uitzenden over vliegtuigcrashes, piramides en onopgeloste mysteries uit de oudheid. Maar er is iets wat aan haar trekt. Ze moet naar buiten.

lees meer

Helden van de crowdfunding

Momenteel loopt de crowdfunding om de kosten van mijn tweede roman Solitaire Bomen te betalen. Deze helden hebben alvast gesteund. En het lijstje blijft groeien. Love you all! Echt, daar wordt een koud schrijvershart een beetje warm van. 🙂

lees meer

Okselvijvers en tumbleweed

Gisteren was een spannende dag: de crowdfunding voor Solitaire Bomen ging online, mijn aloude angst voor virtuele tumbleweeds, radiostilte en sarcastisch tjirpende krekels aanwakkerend… Ondertussen hebben de eerste funders zich al aangemeld, en beginnen mijn okselvijvers stilletjes aan op te drogen.

Na twee jaar aan een boek werken, noeste voorbereidingen en nachtelijk gepieker, is het heerlijk om eindelijk écht van start te gaan!

lees meer

Turbid

I never speak ill of the dead
it’s those who live
I worry about.

The sun, giving too much warmth
for the time of the year
and how we never seem
to fully enjoy it.

On windless days
I find myself gazing
into troubled water.

If the branch on which
a bird sits,
breaks. Will it fall?

read more

Jonge sla

Ik overleefde lockdowns en startups
interimregeringen en vaste relaties
drie kledingmaten, zeven bezettingen van K3
zoutloze frieten en babyborrels zonder alcohol.

Ik doorstond aanslagen van de belastingdienst
Black Fridays en wittebroodsweken
ABBA-reünies en deathmetalmoshpits
met niet meer kleerscheuren
dan ik voorheen al had.

lees meer

Walls don’t die

The wind had been blowing around the house all night, howling furiously. With a pounding heart I had listened to clattering gates, flying branches and dogs barking restlessly. As I delayed the moment when the dreams of the past night had faded to the point where I had no choice but to enter the real world with all its limitations, the memories came.

read more

Fuiven met een missie

'Als jullie nu niet meedansen, draait de dj de rest van de avond geen rock meer!’ Mijn stem is luid, mijn ogen zijn opengesperd alsof ik in een smalle tunnel sta en er zo’n gigantische Amerikaanse truck recht op me af komt gedenderd, en ik sluit niet uit dat er een beetje kwijl (of gin-tonic) uit mijn mondhoek loopt.

We zijn op het trouwfeest van E. en F., twee lieve vrienden, en ik heb zin om te dansen. Maar zoals jullie ongetwijfeld weten, kan het met de muziek op een trouwfeest alle kanten op. Van discoklassiekers of R&B over keiharde techno tot de kusjesdans, de macarena en the hucklebuck.

Dus maan ik de tafel met metalvriendjes aan om van hun stoel te komen en mij te helpen bij mijn missie. Want een missie, die heb ik.

lees meer

Het was weer een fijne Boekenbottelarij!

't was tof in Overpelt. Met 50 schrijvers waren we, allemaal met onze eigen boeken, op de Boekenbottelarij, de beurs waar je je boeken rechtstreeks bij de schrijver koopt. Leuke babbels en ontmoetingen met zowel collega-schrijvers als lezers... Volgend jaar ben ik absoluut weer van de partij!

lees meer

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑