Over Leen

Biografie

De headbangende schrijfster

Leen Raats is schrijver, copywriter, hoogsensitief metalfan en neurotisch levensgenieter. Al van kinds af aan wil ze ‘al schrijvend de wereld een beetje mooier maken’. Dus schrijft Leen bio’s over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

Leen kwam ter wereld in het magische jaar 1984. Dit heuglijke feit vond plaats in Antwerpen. Haar moeder stierf toen Leen negen jaar oud was. Deze en andere vroege verlieservaringen krijgen een plaatsje in haar werk.

Leen woonde in Essen, Breendonk, Boom, Mechelen en Hasselt. Ze studeerde communicatiebeheer – optie pers en voorlichting – aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (nu Thomas More). Na de nodige professionele en minder professionele omzwervingen (journalist bij een glossy tijdschrift, callcentermedewerker, communicatiefuncties bij overheidsinstanties, ledenwerver voor een natuurorganisatie, …) richtte Leen in 2013 haar eigen bedrijf op: Schrijfbureau Teksttype.

Sindsdien schrijft ze teksten voor overheden en natuurorganisaties. Maar haar oude liefde voor proza en poëzie is ze daarbij nooit uit het oog verloren. Hetzelfde geldt voor haar liefde voor metal, punk en rock.

Download hier een map met informatie en foto’s die vrij mogen gebruikt worden in de pers.

Prijzenkast

Leen wint al sinds haar vijftiende af en toe een prijs. En ze verliest er nog veel meer! Daarnaast publiceerde ze in de literaire tijdschriften Gierik-NVT, De Vallei en Kort.

In de media

Vermelding in De Wereld Draait Door.


Artikel in De Zondag over de 4 digitale poëzieroutes die ik maakte voor Natuurpunt Hasselt-Zonhoven


Recensie NDB Biblion

‘Een zeer boeiend thema wordt op interessante wijze uitgewerkt, met flashbacks die regelmatig de tegenwoordige tijdlijn doorbreken zonder dat het verhaal moeilijk te volgen wordt. Een uiterst leesbare en doorvoelde psychologische coming of age-roman.’


Review in metaltijdschrift Rock Tribune


Artikel op de website van Het Laatste Nieuws.


Artikel in Het Belang van Limburg.


Artikel in De Volkskrant.

Artikel Het Laatste Nieuws

Boeken

Naast bio’s over zichzelf in de derde persoon, schrijft Leen ook boeken.

De schade beperken  

Hoeveel kan een vriendschap verdragen? Dat de rebelse Wil en Elke een verleden delen, is duidelijk. Maar delen ze ook een toekomst?

Je ontdekt het in deze hilarisch tragische roman, die drijft op riffs, bier en absurde conversaties. Elk hoofdstuk begint met een citaat uit een rocknummer. Want dit is de allereerste roman met soundtrack. Headbangen is toegestaan.

Vraag een recensie-exemplaar aan van ‘De schade beperken’.


Vloedlijn

De vloedlijn of het vloedmerk geeft de lijn aan tot waar het water bij de laatste vloed reikte. Wie langs de vloedlijn wandelt, doet de mooiste ontdekkingen: zeewier, schelpen, schatten uit verre landen, afval. Alles wat we aan de zee geven, komt naar ons terug. De zee geeft en neemt. Zonder oordelen.

In de elf verhalen van deze bundel zwerven we als strandjutters langs de vloedlijn. Naast ons lopen mensen die iets verloren in de golven. Een vriend, een moeder, hun thuis, zichzelf. Sommigen vinden hun kostbaarste bezit terug, anderen vinden een manier om verder te gaan, ook nadat de zee hun voetsporen uitwiste.Troebel – poëzie voor windstille dagen

Deze poëziebundel met foto’s verscheen in een beperkte oplage. Alle exemplaren zijn gesigneerd en genummerd. Verschillende gedichten uit deze bundel werden bekroond (Melopee-Poëzieprijs, Turing Gedichtenwedstrijd, Poëzieprijs Bart Henckaerts) en gepubliceerd in literair tijdschrift De Vallei.Woudapen

Met dit natuurdoeboek wil Leen kinderen weer doen spelen en ontdekken. Weg van hun iPad, recht de natuur in. Je ontdekt er alles over op www.woudapen.be. Met illustraties van Tinne Van den Bossche. Leen liet duizend exemplaren drukken, die zo goed als uitverkocht zijn.

Tinne Van den Bossche (links) en Leen Raats (rechts).

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: