Homepage

Go to my English website

De headbangende schrijfster

Leen Raats (1984) is romancier, dichter, copywriter en rocker pur sang. Ze gaf meerdere boeken uit, publiceerde in literaire tijdschriften en verzamelbundels, wint af en toe een schrijfwedstrijd en verliest er nog veel meer! Sinds ze, ergens begin jaren negentig, voor het eerst een gedicht op papier zette, heeft ze nog maar één levensdoel: al schrijvend de wereld een beetje mooier maken.

Je kan nu ook mijn Podcast volgen.


Solitaire bomen

Gina blijft nooit lang op dezelfde plaats, gaat elke verbintenis uit de weg en verandert om de haverklap van woonplek, job en partner. Soms laat ze alles achter om enkele weken rond te zwerven. Een van die zwerftochten brengt haar naar Noorwegen, waar ze in rugzaktoeriste Maya een onverwachte reisgenote vindt. Ook zij is duidelijk op de vlucht voor iets.

Kan je je hele leven on the run blijven, zonder je aan iets of iemand te binden? En is eenzaamheid de prijs die je voor die ultieme vrijheid betaalt? Dat zal Gina snel genoeg ontdekken.


Cumulus

Een digitale bundel (PDF) met niet eerder verschenen poëzie van mijn hand. Met foto’s en links naar audiobestanden waarop ik de gedichten voorlees.

Verwacht 45 pagina’s poëzie en foto’s. Soms breekbaar, soms rauw. Soms absurd, soms doodeerlijk. Altijd uit het hart.Met veel van deze gedichten viel ik de afgelopen jaren in de prijzen.

Met onder meer de drie gedichten waarmee ik in de top 100 van De Gedichtenwedstrijd 2022 sta: Cumulus, Pleinvrees en Plantenblindheid.


Zelf schrijver?

Ik geef regelmatig schrijftips via mijn blog en cursussen.

Op zoek naar nog meer schrijfinspiratie? Neem dan zeker eens een kijkje op schrijvenonline.org


Copyright Leen Raats, schrijver. – Alle rechten voorbehouden

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d