Boekentip: Heethoofd van Leen Steen

Leen Steen. Het had mijn artiestennaam kunnen zijn. In feite is Leen Steen een vijftiger uit Rotterdam, die actief is binnen de muzieksector en die met ‘Heethoofd’ een roman schreef die zich afspeelt in de punkscène die in de jaren tachtig floreerde in Rotterdam.

Dit punkboek is in meerdere opzichten een interessant werk, althans voor punkfans zoals ikzelf. Aangezien ik in 1984 geboren ben, vond ik het heerlijk om te lezen over de begindagen van de punk. Toch best wel wat herkenbare situaties en verwijzingen naar bands die ik ook goed ken – en waarvan sommige nog steeds meedraaien, want wat kwade tongen ook mogen beweren: punk’s not dead!

Verder is het eigenlijk gewoon een liefdesverhaal en een persoonlijk relaas van een jonge kerel die zijn weg in de wereld zoekt, tegen de woelige achtergrond van een markante muziekscène en sociale beweging. Zoals ik al schreef: in meerdere opzichten een interessant boek.

Bekijk dit boek op bol.com

Bekijk Heethoofd op bookspot.be

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: