Oud briefje

Lucy zat op de bovenste trede van de trap. Ze bewoog haar arm in de straal zonlicht die door het glas van de voordeur naar binnen viel. Het licht danste over haar huid.

De harde stemmen van haar ouders galmden door het huis. Ze wilde het niet horen. Toch kon ze niet anders dan luisteren. Het ging nu al maanden zo. Elke keer werden de stemmen luider, de woorden gemener. Het leek wel alsof haar ouders andere mensen werden wanneer ze kwaad waren. Slechte mensen, die elkaar pijn wilden doen. Soms droomde Lucy dat ze ’s ochtends beneden kwam en twee monsters in de keuken aantrof.

Het werd al donker toen de stemmen eindelijk zwegen. De achterdeur sloeg toe. Even later hoorde ze de auto starten. Lucy stond op en sloop de trap af. Haar moeder zat aan de keukentafel. Ze ondersteunde haar hoofd met haar handen, alsof het te zwaar was. Ze snikte zachtjes toen Lucy een hand op haar rug legde. Lucy wilde vragen hoe lang papa deze keer weg zou blijven. Waarom ze zoveel ruzie maakten. Of ze weleens aan haar dachten wanneer ze zo stonden te schreeuwen. Waarom ze elkaar niet meer graag zagen. Maar in deze stilte was geen plaats voor haar vragen. Ze durfde nauwelijks ademhalen.

Plots stond haar moeder op. ‘Zal ik pizza bestellen?’
  Lucy knikte automatisch. Ze aten altijd pizza wanneer haar vader boos was weggereden na een ruzie. Vroeger hield Lucy van pizza. De laatste tijd maakte de geur haar misselijk. Haar blik viel op een briefje dat op de ijskast hing.
  Ik zie je graag, bolleke stond er, in haar vaders slordige geschrift. Het was een oud briefje.

(c) Leen Raats

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: