Wat je (blijkbaar) met (mijn) boeken kan doen

Wie dacht dat boeken er enkel zijn om te lezen, had het grondig mis. Ik vond talloze manieren waarop je boeken nog kan gebruiken. Let wel: ik wil je met dit artikel slechts inspiratie bieden, met behulp van gratis foto’s die ik op een populaire site vond. Laat je vooral niet beperken door deze heersende trends. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Je kan boeken meenemen naar het park om daar, met je meest herfstige jurk aan, met dromerige blik rond te kijken met een kilo appelen en een mand bloemen langs je.


Of lees eens al rechtstaand terwijl je leunt tegen de muur van een slecht verlichte, kale ruimte, je hand in de zak van je strakke, afgewassen jeansbroek.


Je kan ook gewoon je wang op een boek laten rusten, dat je tegen je aandrukt in het midden van een dramatisch ogend landschap.


Of rijd met je vintage fiets naar die dure koffiezaak en maak de perfecte Instagramfoto met behulp van een boek en een hippe koffie (denk bijvoorbeeld aan een latte macchiato). Een kom huisgemaakte granola of een super food salad doen het hierbij altijd goed.


Boeken zijn de perfecte plek om je verse snijbloemen te bewaren.

Ook fruit bewaart goed op boeken.


Boeken doen het bijzonder goed in herfststukken. Dat ze je dat op de bloemschikcursus nooit verteld hebben!


Een klassieker: stapeltjes maken.

Al gaan sommigen daar wel wat ver in.


Al lezend over wortels van Corsicaanse dennen struikelen is ook helemaal hot. Dit kan ook met andere bomen. Zelf geef ik wel de voorkeur aan naaldbomen.


Je bekwamen in de edele kunst der origami.


Of ga gewoon voor dé klassieker der klassiekers: leg boeken op strategische plaatsen in je huis neer, opengeslagen op een willekeurige bladzijde, met daarop een leesbril (ook als je helemaal geen bril nodig hebt om te lezen).

Het goede nieuws is, dat je mijn eigen boeken voor al deze zaken kunt gebruiken. Verder kan je ze ook gebruiken om die lege kast op te vullen, stoelen en kasten te verhogen, te doen alsof je leest om zo vervelende conversaties te vermijden of om cadeau te doen aan mensen die je eigenlijk niet zo graag hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: